Koloristi Gejbu Eltaebu prekipelo

Kolorista Gabrijel Gejb Eltaeb, inače zaposlen u čuvenoj izdavačkoj kući DC Comics (koja je zaslužna što decenijama uživamo u pričama o manje-više najpoznatijim superherojima - kao što su Supermen, Betmen, Munja i Čudesna Žena) objavio je da je dao otkaz u firmi jer više ne može da trpi razaranje poznatih likova.

- Dosta mi je uništavanja ovih likova, oni nemaju prava da rade ovakve stvari. Otkazao sam ugovor sa DC-ijem, dosta mi je svih ovih sr*nja - rekao je Eltaeb u Jutjub strimu koji je imao zajedno sa svojim kolegom profesionalnim kolegom Itanom van Skiverom, koji je takođe radio u DC-ju.

Eltaeb je naglasio da je za njega kap koja je prelila čašu bila izmena Supermenovog gesla koje je (inače oduvek, što je oko 80 godina) bilo Za istinu, pravdu i američki način (života) u Za istinu pravdu i bolju sutrašnjicu.

Foto: DC Comics / LADBible/N/A

- Na to sam najviše ispi*deo! Kakvu bolju sutrašnjicu? Zaje*ite te gluposti, geslo glasi Za istinu, pravdu i američki način! Deda mi je zamalo poginuo u Drugom svetskom ratu, a on i njegovi saborci koji se nisu vratili nisu to radili da bismo uništavali to za šta su ginuli. To je gomila je*enih besmislica - rekao je besno na strimu.

Na drugom snimku Gejb je rekao da mu je žao što se ranije nije pobunio protiv, kako ih je nazvao, tirana koji uništavaju sve. Po dostupnim informacijama, Gejb je radio i na novom broju Supermena, pod imenom Supermen: Sin Kal-Ela (Superman: Son of Kal-El) u kojem će Džon Kent (sin Klarka Kenta, prvog Supermena) izaći iz ormara i otkriti da je biseksualac.

IZVOR: YT / Gabriel Eltaeb

Istina, Gejb je rekao da ga ova činjenica nije navela da da otkaz, međutim, čini se da je dosta toga neobičnog u vezi sa upravo tim, predstojećim brojem stripa o verovatno najpoznatijem superheroju.

U nastavku strima Eltaebov sagovornik Van Skiver je rekao da je razumljivo što je njegov kolega tako reagovao tek pošto je dao otkaz.

- Gejb je sa nama podelio dosta toga što oseća i misli, što je u njemu bilo pritajeno jer sve to nije mogao da iznese dok je radio u kompaniji. I to je realnost. Vi, dok ste tamo, ne možete da izađete i da kažete da ste konzervativac, kao ni da kritikujete rad kompanije na ovakav način. Kakva god da je agenda kompanije, vi je morate podržavati - objasnio je on.

Van Skiver je dodao da mu je potpuno jasno zašto deluje toliko oslobađajuće kada se da otkaz u takvoj kompaniji, i kada možete jasno da kažete šta mislite.

Bilo kako bilo, ovaj novi broj Supermena bi trebalo da izađe 9. novembra, a do sad je već podigao dosta prašine. Ipak, imajući u vidu kako su prolazili ostali junaci koje je vouk (woke) pokret menjao u skladu sa svojom percepcijom moralnosti, može se očekivati da ova alteracija superjunaka neće baš dobro proći na tržištu.

No, živi bili - pa videli. 😉

Autor: redportal.rs

#DC

#Di-si

#Gejb Eltaeb

#Stripovi

#biseksualac

#biseksualnost

#dao otkaz

#strip

#supermen