Srpski vaterpolo imaće čak 3 predstavnika u elitnom takmičenju

Da se u Srbiji ove godine igra atomski klupski vaterpolo potvrdila je Crvena zvezda, koja se na velika vrata vraća u elitni rang evropskog vaterpola.

Naime, sinoć su vaterpolisti Crvene zvezde na Dorćolu uspeli da odbrane pobedu ostvarenu protiv Savone u gostima i da nerešenim rezultatom 11:11 prođu u grupnu fazu Lige šampiona.

Meč je krenuo u fantastičnom ritmu za beogradske crveno-bele, koji su nošeni hukom sa punih tribina SC Milan Gale Muškatirović poveli sa čak 6:2. Činilo se da je pitanje prolaska u LŠ rešeno, ali Italijani su imali spreman odgovor na Zvezdino opuštanje u odbrani, pa su meč uveli u neizvesnu završnicu. Imali su čak i prednost 8:7 i 9:8, ali su izabranici Aleksandra Filipovića na čelu sa Gavrilom Subotićem i Veljkom Tankosićem uspeli da sačuvaju mirnu ruku i prelome meč serijom od 3 vezana postignuta gola.

Do kraja meča Italijani nisu mogli da postignu više od izjednačenja, što za njih nije bilo dovoljno, s obzirom na pobedu Zvezde u Italiji rezultatom 9:8. Na taj način nekadašnji šampion Srbije i Evrope iz 2013. godine pridružio se Novom Beogradu i Radničkom iz Kragujevca u odbrani boja srpskog vaterpola u najelitnijem evropskom takmičenju. Vaterpolisti Savone moraće da se zadovolje igranjem Evrokupa.

Crvena zvezda će voljom žreba biti u grupi B sa ekipama kao što su: Jug, Marselj, Pro Reko, Hanover, Špandau, Steaua i OSC. Sa druge strane, u grupi A će Radnički i Novi Beograd odmeriti snage sa: Olimpijakosom, Jadranom iz Splita, Ferencvarošem, Dinamom iz Tbilisija, Brešom i Barselonetom

Jedno je sigurno, ljubitelji vaterpola će imati mnogo prilike za užitak u toku ove sezone.

Autor: redportal.rs

#Liga šampiona

#crvena zvezda

#savona

#vaterpolo

#zvezda