Ukupna vrednost donacije Fondacije Novak Đoković iznosi 12 miliona dinara

Fondacija Novak Đoković je danas u selu Stopanja opštini Trstenik zvanično otvorila predškolsku ustanovu Biseri, čiju jezgradu prethodno rekonstruisala i kompletno opremila 👧🏻👦🏻. Svečanom otvaranju novog objekta prisustvovali su suosnivač i globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković, nacionalna direktorka Maja Kremić, direktorka vrtića Marina Petrovići, predsednica opštine Trstenik Milena Turk.  

Foto: Redportal.rs/Dalibor Danilović

Kvadratura novog objekta iznosi približno 280 kvadratnih metara, a rekonstruisani vrtić će omogućiti boravak i odrastanje 75 mališana u najboljim uslovima. Otvorene su 3 radne sobe za sve uzrasne grupe. Objekat je opremljen i savremenom prihvatnom kuhinjom, toaletima za decu, hodnikom i pomoćnim prostorijama za vaspitače.

Foto: Redportal.rs/Dalibor Danilović

Foto: Redportal.rs/Dalibor Danilović

Ukupna vrednost donacije Fondacije Novak Đoković iznosi 12 miliona dinara, u okviru kojih je 10 miliona namenjeno za izvođenje svih neophodnih radova - dok su preostala 2 miliona upotrebljena za opremanje vrtića 😎. Uz ovaj iznos, Opština Trstenik je sa dodatnih 10,7 miliona dinara doprinela samoj izgradnji objekta.

Foto: Redportal.rs/Dalibor Danilović

- Biseri su vrtić sa dugom tradicijom koji ćena ovaj način dobiti novi sjaj i sve što je potrebno kako bi se najmlađima pružili idealni uslovi za rast i razvoj u podsticajnom okruženju za učenje. Zbog ovoga se Fondacija trudi da sav nameštaj, oprema, didaktika i igračke budu u skladu sa priznatim metodama, te da prate pravilan razvoj svakog deteta. Stopanjci su divni ljudi i radujemo se što ćemo njima i njihovoj deci svakodnevnicu učiniti još lepšom - izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije Novak Đoković.  

Foto: Redportal.rs/Dalibor Danilović

- Stopanja je jedno od retkih sela u Srbiji iz kojeg mladi ne odlaze i koje živi život punim plućima 💗. Mesto je održavanja mnogih kulturnih, sportskihi poljoprivrednih manifestacija prepoznatih i izvan opštine Trstenik. Upravo su ovo razlozi zbog kojih se Novak Đoković Fondacija odlučila da uloži u ovaj vrtić i podstakne lokalne porodice da, zajedno sa svojim biserima, ostanu u Stopanji i nastave da čine ovo mesto jedinstvenim - dodala je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije. 

Foto: Redportal.rs/Dalibor Danilović

- Naš vrtić postoji više od 60 godina i vremenom je prerastao u ustanovu vrednu pažnje i ponosa građana Trstenika i okoline. Ovaj vid saradnje sa Novak Đoković Fondacijom za nas predstavlja veliku čast i privilegiju, a sigurna sam i da će mališani još dugo pamtiti današnje druženje sa Jelenom, Majom i ostalim članovima Fondacije - istakla je Marina Petrović, direktorka vrtića Biseri iz Stopanje. 

Foto: Redportal.rs/Dalibor Danilović

Do sada je Fondacija Novak Đoković rekonstruisala ili izgradila 47 vrtića i tako pomogla više od 47.000 dece, a ujedno i sprovela obuke za blizu 2.300 vaspitača i učitelja u Srbiji 🥰. Vizija i cilj ovog projekta Fondacije sujasni - da što više dece dobije pristup nužnom predškolskom obrazovanju, što je od presudnog značaja za njihovo pravilno odrastanje u jake, samosvesne i kreativne ličnosti i članove našeg društva. 

Foto: Redportal.rs/Dalibor Danilović

Autor: redportal.rs

#Fondacija Novak Đoković

#Stopanja

#Trstenik

#jelena đoković

#vrtić