Ka tituli u najjačem sastavu

Nakon više godina pauze Novak Đoković će ove godine predvoditi reprezentaciju Srbije u pohodu na titulu u Dejvis kupu.

Naime, Nole je zajedno sa svojim starim kolegama i prijateljima Viktorom Troickim, Nenadom Zimonjićem, Jankom Tipsarevićem i Ilijom Bozoljcem 2010. godine Srbiji već doneo jedan pehar u ovom takmičenju.

Prema rečima Filipa Krajinovića, namera elitne srpske teniske ekipe ove godine jeste da se ponovi taj epohalni uspeh od pre 10 godina, pa će stoga Novak Đoković, najbolji teniser sveta, predvoditi srpski tim u ovogodišnjem pohodu na pehar.

Takmičenje se održava u neobičnom obliku, jer se u 3 grada igra grupna faza turnira, da bi se nakon toga u Madridu igrala završnica, odnosno Final 4.

Srbija se nalazi u grupi sa Nemačkom i Austrijom, koja će biti domaćin grupe u Beču. Mečevi počinju od 25. novembra, dok se finale u Madridu igra 5. decembra.

Selektor Viktor Troicki može da računa na Novaka Đokovića, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Lasla Đerea, Miomira Kecmanovića, Nikolu Milojevića, Danila Petrovića, Peđu Krstina i Miljana Zekića, kao i na dubl igrača Nikolu Ćaćića. Srpski teniseri će pre početka Dejvis kupa imati kratki pripremni period u Beogradu, nakon čega će se uputiti u Beč.

Autor: redportal.rs

#Novak Đoković

#dejvis kupu

#nole dejvis kup

#đoković