Od 25. do 27. oktobra

Novoosnovani Lake Dance Palić,  festival nezavisnog američkog filma, biće održan od 25. do 27. oktobra u bioskopu Abazija na Palićkom jezeru 🎬🎥.

Filmski festival Lake Dance (Palic American Independent Film Festival - PAIFF) pružiće publici presek aktuelnih tokova i tendencija u savremenom američkom art filmu, koji poslednjih godina privlači svojom svežinom i inovativnošću sve više pažnje svetske filmske kritike ali i publike 😎.

Festival otvaraju filmovi Love i The City Vladana Nikolića, srpskog autora koji živi i radi u Njujorku. Zbog epidemiološke situacije Vladan Nikolić nije u mogućnosti da doputuje u Srbiju, ali će na otvaranju festivala publika imati prilike da razgovara sa njim o filmovima, američkom indi filmu, inspiraciji putem video-poziva.

Na 1. festivalu Lake Dance gledaćemo i srpsku premijeru pobednika festivala Tribeca - Brighton 4th, čiju režiju potpisuje Levan Koguashvili 😅.

- Ako pogledamo festivalsku ponudu na Paliću, jasno je odakle motivacija da se napravi festival nezavisnog američkof filma. Publika na Paliću i u Subotici ima istančan ukus, što pokazuje i Festival evropskog fIlma Palić i brojni drugi filmski festivali i revije. Lake Dance je filmski festival koji će upotpunuti filmsku i kulturnu ponudu i nastaviti da neguje filmsku publiku 🥰 - rekao je Miroslav Mogorović, direktor festivala Lake Dance.

Umetnički direktor PAIFF Lake Dance je Nikolaj Nikitin, dugogodišnji selektor FEF Palić, što publici već garantuje kvalitetan odabir festivalskih filmova.

Festival će doneti ostvarenja perspektivnih filmskih stvaralaca koji se bave kratkometražnim i dugometražnim nezavisnim filmom 🎬.

PAIFF Lake Dance doneće publici bogatu filmsku ponudu koja često nije praćena marketinškim kampanjama, nije vidljiva na televiziji i u redovnoj ponudi većine VOD platformi a izaziva veliku pažnju gledalaca i filmskih kritičara širom sveta. Na ovom festivalu domaća publika, a i domaći filmski stvaraoci i kritičari, steći će konkretan uvid u nove teme i umetničke forme svetski poznatih autora nezavisnog filma i savremene tokove u kinematografiji 😎.

Publika širom Srbije moći će deo programa da prati i onlajn, na filmskoj platformi Moj OFF

Program festivala biće objavljen narednih dana na društvenim mrežama festivala Lake Dance i bioskopa Abazija.

View this post on Instagram

A post shared by Lake Dance Film Festival (@lakedancefilmfestival)

IZVOR: IG / @lakedancefilmfestival

Autor: redportal.rs

#Festival

#Lake Dance

#film

#palić