Apeluje na starije od 12 godina da se odazovu pozivu za imunizaciju

BEOGRAD: U Srbiji je do sada vakcinu protiv kovida primilo ukupno 23,51% mladih, što je i dalje slab odziv, poručila je danas premijerka Ana Brnabić i apelovala na starije od 12 godina da se odazovu pozivu za imunizaciju, piše Tanjug.

Brnabić, koja je primila 3. dozu na Beogradskom sajmu, rekla je da će danas imati konsultacije sa medicinskim delom Kriznog štaba i da će predstojeće nedelje biti sastanak Kriznog štaba, a ističe da broj preminulih "užasno zabrinjava".

- Nismo odustali od kovid propusnica, spremamo se polako za uvođenje, ali pre toga razmatramo šta možemo da uradimo da bismo obezbedili što manje zloupotreba - izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je rekla da se sa uvođenjem kovid propusnica čeka, pre svega, kako bi se apelovalo na ličnu odgovornost.

Premijerka je saopštila da još nije upućena nijednu prijava za lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinu i da se na mobilni telefon koje je Ministarstvo zdravlja stavilo u funkciju radi prijave, kako kaže, samo javljaju antivakseri koji prete.

- To je problem. Nisam lično čula nijednog lekara koji ne preporučuje vakcinu pacijentima, ali sam čula ljude da imaju takve primere. Za mene je to neshvatljivo - kazala je Brnabić.

Autor: Tanjug AP

#Ana Brnabić

#COVID-19

#koronavirus

#vakcinacija