Meštani zabrinuti jer vide nepoznata lica

U naselju 'Brđani' koje se nalazi nadomak Kosovske Mitrovice, danas je primećeno vozilo marke "Škoda Karoq" sive boje, registarskih oznaka 01 107 NR. Ovo vozilo je obilazilo sve pristupne puteve koji vode ka gore pomenutom naselju, a nakon toga, isto vozilo primećeno je nedaleko od trafostanice 'Valač', saznaje Informer!

Foto: Informer.rs

Lica koja su se nalazila u vozilu su najpre bila u civilu da bi kasnije obukli uniforme britanske vojske koja je u sastavu KFOR-a.

Isto vozilo je kasnije u toku dana, kako takođe saznajemo, primećeno na magistralnom putu Priština-Raška u blizini 'Dudinog krša' a lica iz vozila su snimala i osmatrala severni deo Kosovske Mitrovice.

Prema istom izvoru, ove aktivnosti su usmerene u pravcu izviđanja i pripreme terena za novu akciju specijalnih jedinica KP, koja bi bila usmerena na hapšenja lica srpske nacionalnosti, koja su učestvovala na prethodnoj blokadi admistrativnih prelaza Brnjak i Jarinje, odnosno u pruženom otporu u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, u sredu 13.oktobra.

Šiptarski ekstremisti na čelu sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo Aljbinom Kurtijem ne odustaju od izazivanja novih krvavih sukoba na Kosovu. Oni, kako saznajemo, pripremaju novi napad na Srbe, i to već sutra!

Izvori Informera kažu da 'kosovska policija' i specijalna jedinica ROSU uveliko razrađuju planove za novi upad na sever pokrajine. S druge strane, Vojska Srbije nalazi se u stanju povišene borbene gotovosti.

Autor: informer.rs

#Sever Kosova

#kosovske policije

#nova akcija

#sutra