Naglasio je da doktori moraju da ohrabre svoje pacijente da se bore

Doktor Nestorović je opet zapalio mreže gostovanjem, kao što mnogi to i vole, iako ima i drugačijih mišljenja. 😁

Doktor je poznat po svom negodovanju ponašanja doktora i osoblja prema pacijentima u mejnstrim medicini, pogotovo onoj iz SAD-a. Tu je naglasio da se oni potpuno pogrešno ophode prema pacijentima sa teškim bolestima kao što je rak. Posebno je naglasio po njemu užasnu praksu da doktori govore ljudima koliko im je još ostalo da žive, naveo je da to potpuno demorališe sve pacijente.

- Meni sada dolaze baš teški pacijenti i sa karcinomima. Vrlo često dobiju volju za životom i bude im bolje, ja to kao pripisujem onom leku što im dajem ali to može da bude volja za životom. Mi znamo za spontana izlečenja od karcinoma - rekao je doktor.

Doktor Nestorović je onda opisao jednog pacijenta kome lekovi nisu pomagali oko njegovog raka ali je "strahovito želeo da živi" onda je tražio da se uradi bilo šta, eksperimentalne metode sve bi pokušao.

- Daćemo mu B12, rastvor, pokušaćemo sa tim, jezivo je toksičan ali možda pomogne tebi, posle 10 dana je ustao iz kreveta posle 12 je izlečen - naveo je doktor Nestorović.

Slično se desilo sa njegovim prijateljem nekoliko godina kasnije sa istom metodom je pokušano da se on izleči ali nije uspelo, kako doktor naglašava razlika je možda bila upravo u volji za životom.

- Mi sada znamo da ti na primer 20 godina možeš da nosiš fleku karcinoma na plućima ali kad saznaš da imaš fleku i počneš da ga lečiš vrlo često je da taj karcinom krene naglo da se širi - rekao je Nestorović.

Naglasio je da to vrlo čest slučaj za muškarce i karcinom prostate, doktor to objašnjava da se karcinom brani i želi da preživi, ne želi da umre sa pacijentom.

IZVOR: YT / BALKAN INFO - Zvanični kanal

Autor: redportal.rs

#Doktor Nestorović

#jutjub

#kancer

#život