Prvo imao urinarnu infekciju, a onda i infekciju krvi

Bivši američki predsednik Bil Klinton primljen je u bolnicu u Kaliforniji zbog infekcije i dobro je reagovao na dvodnevnu terapiju, saopštili su njegovi lekari.

Klinton (75) je hospitalizovan u utorak uveče u Medicinskom centru UCIM u kalifornijskom gradu Ervajnu, zbog sumnje na infekciju krvi, za koju lekari veruju da je započela kao urinarna infekcija, prenosi Rojters pozivajući se na izveštaj CNN.

- On se oporavlja i dobre je volje, a zahvalan je lekarima, medicinskim sestrama i osoblju koji mu pružaju odličnu negu - saopštio je Angel Urenja, portparol bivšeg predsednika SAD.

U saopštenju se navodi da Klinton ostaje u bolnici radi stalnog praćenja.

Njegov portparol je objasnio da nakon 2 dana lečenja, broj belih krvnih zrnaca kod Klintona opada i da dobro reaguje na antibiotike.

- Medicinski tim iz Kalifornije bio je u stalnoj komunikaciji sa predsedničkim medicinskim timom iz Njujorka, uključujući i njegovog kardiologa. Nadamo se da će uskoro otići kući - naveo je u saopštenju Urenja.

CNN prenosi i da zdravstveno stanje Klintona nije povezano sa prethodnim srčanim problemima ili COVID-19 infekcijom. Klinton je bio predsednik SAD u 2 mandata, između 1993. i 2000. godine.

Autor: Rojters

#Bil Klinton

#bolest

#bolnica

#hospitaliyacija