Zaplenjeno više od 50.000 evra

Kako prenosi portal Kossev, Pripadnici Kosovske policije uhapsili su jednu osobu osumnjičenu za falsifikovanje računa. Zaplenjena je veća količina novca uz telefon, kompjuterska kućišta i lap topove, dok je osumnjičenom određen pritvor.

Uprava za istragu privrednih zločina i korupcije, izvršila je pretres na tri lokacije u Gračanici i Lipljanu.

Kako navode iz policije, akcija je sprovedena usled sumnje na umešanost u kriminalne aktivnosti u vezi falsifikovanja računa – tj. stvaranja fiktivnih računa u vezi sa prijavama nadležnim organima, a s ciljem izbegavanja plaćanja poreza.

Policija je tokom operacije – u stanu i vozilu osumnjičenog pronašla i zaplenila kao dokaze – 14 pečata različitih kompanija za koje se sumnja da su korišćenji radi falsifikovanja, jedan automobil, telefon, tri lap topa, dva kućišta računara, DVR sa video zapisima, hard disk, četiri fascikle sa različitom dokumentacijom, jedan par lisica, dve kutije lekova za koje se sumnja da su prokrijumčareni, kao i 58.000 evra u kešu.

Deo akcije bili su Uprava za istragu privrednih zločina i korupcije, Carina Kosova, Poreska uprava Kosova, Farmaceutski inspektori i tim za tehnološki kriminal regionalne uprave u Prištini.

Na osnovu naloga nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno 48-časovno zadržavanje.

Autor: kossev.info

#50.000 evra

#Falsifikovanje dokumenata

#Gračanica

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#hapšenje