Peticiju je napisalo 22.000 ljudi

Šeron Berns, direktorki kanadske srednje škole u Edenu, preti otkaz jer su roditelja učenika kojima predaje otkrili da sluša bend Ajron Mejden i zbog toga traže da ona bude otpuštena. 

Naime, oni smatraju da ona time otvoreno iskazuje simpatije prema satonističkim sibolima i okultnim praksama.

- Otvoreno prikazivanje satonističkih simbola direktno je u sukobu sa vrednostima škole. Zato zahtevamo da Šeron Berns bude smenjena te i da na njeno mesto dođe drugi direktor - navodi se u peticiji koju su potpisala 553 roditelja, piše Independent.

Nekoliko učenika odlučilo je da stane na stranu direktorke. Njihovu peticiju je do sada potpisalo nešto više od 22.000 ljudi. Naveli su kako ne odobravaju osuđivanje direktorke na osnovu njenih objava na društvenim mrežama i da nadležni ne smeju da zanemare činjenicu da Berns obavlja sjajan posao u školi.

- Uložila je mnogo napora kako bi naučila učenike da je Eden mesto u kom se poštuju različitosti, pa je čak napravila posebnu sobu u kojoj studenti mogu da se mole. Ovo je prostorija koju mogu da koriste svi učenici koji su hrišćanske veroispovesti. Učinila je školu sigurnijom i jedan je od najboljih i najentuzijastičnijih direktora koje je ova škola ikad imala - napisali su učenici u peticiji.

Autor: redportal.rs

#Otkaz

#direktorka škole

#iron maiden