Najviše je hospitalizovanih nakon Sinofarm vakcine

Na respirtorima u bolnicama nema revakcinisanih, a najviše hospitalizovanih koji su vakcinisani primilo je Sinofarm vakcinu, rekao je u Uranku K1 televizije dr Stevan Blagojević, direktor Instituta za opštu i fizičku hemiju. On je objasnio da se prema podacima u bolnicama na 100 pacijenata nalaze od tri do maksimalno deset vakcinisanih pacijenata.

Najviše je hospitalizovanih nakon Sinofarm vakcine, a nju je primilo najveći broj ljudi u našoj zemlji. Fajzer se pokazao najefikasnijim u tom smislu da ako oni koji su je primili dobiju koronu - imaju najmanje tešku kliničku sliku - kaže dr Stevan Blagojević.

- Želim da kažem da je to presek statističkih podataka na dan 29. septembar. Tog dana na bolničkom lečenju bilo je 95,04% nevakcinisanih pacijenata. Na respiratorima nije bilo revakcinisanih. Od 229 vakcinisanih pacijenata u bolnicama, njih 201 su dijabetičari ili osobe sa metaboličkim sindromom. Svi oni stariji su od 65 godina. Inače, osobe starije od 65 godina se i preventivno hospitalizuju. Među vakcinisanim hospitalizovanim pacijentima bilo je i onih na dijalizi i onkoloških pacijenata - rekao je dr Blagojević.

Autor: Tanjug AP

#Covid19

#bolnica

#koronavirus

#pandemija

#respirator