"Udovac" je na njih nasrnuo krstačom koju je kupio za ženinu sahranu kada su mu saopštili da je ona samo bila u nesvesti i da je živa.

Svetozar P. (50) iz jednog sela u opštini Koceljeva napao je patrolu koja je došlo nakon što je prijavio da mu je supruga preminula.

"Udovac" je na njih nasrnuo krstačom koju je kupio za ženinu sahranu kada su mu saopštili da je ona samo bila u nesvesti i da je živa.

Svetozar je živeo u vanbračnoj zajednici sa L. P. (64) u njegovoj kući.

Juče ujutru javio je njihovoj ćerki da joj je majka preminula, a ona je o tome obavestila policiju. Policija je odmah po prijavi izašla na lice mesta sa doktorkom doma zdravlja koja je trebalo da potvrdi smrt. Kada je policija stigla, Svetozarova kuća je bila puna rođaka, komšija i prijatelja koji su došli da mu izjave saučešće.

U kući su već bili dopremljeni sanduk i krst, sve je bilo spremno za sahranu. Jedan od policajaca prišao je Svetozaru da bi obavio razgovor sa njim, a doktorka je ušla u sobu u kojoj je ležala "pokojnica" da konstatuje smrt. Međutim, ubrzo se pojavila na vratima i rekla da je žena živa - priča izvor.

Nakon toga i policajac je ušao u sobu i uverio se da L. P. diše i da je samo bila u nesvesti. Iako je situacija bila prilično bizarna, sav srećan je izašao iz sobe i rekao Svetozaru da mu je žena živa i da je pozvana Hitna pomoć da je vozi u dom zdravlja.

Međutim, šokovima tu nije bio kraj!

- Nesuđeni udovac je neočekivano pobesneo! Umesto da mu lakne što mu je supruga živa, Svetozar je tada dohvatio drveni krst koji je kupio za ženinu sahranu i njime pokušao da udari policajca. Potom je prišao policijskom vozilu i tim krstom polupao stakla. U ovom napadu povređen je jedan policajac - objašnjava sagovornik.

Kako se saznaje, policajci su savladali Svetozara nakon čega je, po nalogu tužilaštva, prevezen na psihijatriju, gde je zadržan na posmatranju.

Autor: Kurir

#Koceljeva

#tukao policajce

#žena oživela