Neće biti nikome zabranjen ulaz?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković moći će da otputuje na Australijan open (17-30. januar) i pokuša da odbrani trofej bez obzira na to da li je vakcinisan ili ne, saznaje Informer!

Mediji su prethodnih dana plasirali priču da teniseri moraju da se vakcinišu prvom dozom do 15. oktobra ukoliko žele da putuju u Melburn. Međutim, ta informacija nije tačna. Nevakcinisani igrači takođe će moći da putuju, samo će za njih važiti stroža pravila tokom dvonedeljnog karantina, otkriva izvor Informera.

- Ljudi koji rade u Australiji i koji putuju zbog poslovnih obaveza, među njih spadaju i teniseri, trebalo bi da imaju posebne povlastice i izuzetke koje će napraviti vlada Australije. Nevakcinisani teniseri moraće dve nedelje da budu u potpunoj izolaciji. Ako su vakcinisani, onda imaju dve nedelje blažih mera izolacije - kaže izvor Informera.

Ovakve mere podložne su promenama jer se Novak, kao osnivač Asocijacije teniskih profesionalaca (PTPA), bori za još bolje uslove i prava svih učesnika prvog grend slema.

- Igrači se sada dogovaraju sa ATP i PTPA i bore se za što bolje uslove i prava. Ništa nije definitivno i o svemu se i dalje raspravlja - dodaje izvor Informera.

Za sada nije poznato da li je Novak vakcinisan ili nije. On je više puta rekao da ne želi da vakcinacija bude uslov za putovanja, pa samim tim i za nastupe na turnirima.

MEĐU TENISERIMA JE, MEĐUTIM, MNOGO ANTIVAKSERA.

- Postoje igrači koji su primili vakcinu, ali mnogi nisu. I oni sad izmišljaju razne izgovore. Pitaju se ko će im refundirati troškove ako budu primorani da se vakcinišu, a onda dobiju nuspojave ili imaju neke druge reakcije koje bi ih sprečile da se takmiče. Sve je to vrlo komplikovano - zaključuje izvor.

MINISTAR APELUJE NA TENISERE

Informacije izvora Informera juče je potvrdio i ministar sporta australijske države Viktorija Martin Pakula.

- Sve ide ka tome da će uskoro važiti drugačija pravila za one koji uđu u zemlju. Nevakcinisanima će biti ograničeno kretanje mnogo više nego vakcinisanima. U vladi će se i dalje raspravljati o tome, ali kako sada stvari stoje, neće biti nikome zabranjen ulaz. Ja bih se svakako na mestu tenisera vakcinisao - kaže Pakula.

Autor: Informer

#Novak Đoković

#Vakcina

#australijan open

#vakcinacija