Šta bi bilo da nije bila prijateljska utakmica

Svedoci smo da je rivalitet između Partizana i Crvene zvezde odavno prešao granice sportskog fer-pleja. Ono što posebno treba da brine sve u Srbiji je što više od fizičkog nasilja ne prezaju samo odrasli, već i deca.

Hokejaši Partizana i Crvene zvezde, uzrasta do 14 godina, umesto da uživaju u čarima sporta, prepustili su se, blago rečeno divljaštvu. Urednik kanala TV Partizan Vladan Tegeltija na svom Instagram profilu podelio je video u kojem se vidi kako se, narodski rečeno, šaketaju i makljaju dečaci koji igraju hokej za "večite rivale". I pre godinu dana, bili smo svedoci pravog fajta mladih hokejaša dva tima, samo su tada bili nešto stariji, uzrasta do 16 godina.

View this post on Instagram

A post shared by Tegeltija Vladan (@tegeltijavladan)

IZVOR: IG / tegeltijavladan

Tužan prizor, poraz za svakoga ko voli sport u ovoj zemlji, posebno hokej, koji se već decenijama nalazi na marginama. Treneri oba tima pokušavali su da spreče tuču, ali nisu uspeli. Posebno brine što su mnogi odrasli sa tribina, sa odševljenjem pratili šta se dešava na ledu. Slično je bilo i u komentarima na profilu Vladana Tegeltije.

Fakat je da je hokej muški sport, sa mnoštvom kontakata, žestokih i grubih startova. Ko prati NHL i KHL prvnstvo bio je svedok žestokih tuča između hokejaša dva tima. Međutim, to rade odrasli, a ovo što su radili dečaci Partizana i Crvene zvezde uzrasta do 14 godina je ogromna opomena. Za sve nas. Za celo naše društvo. Možda je ovo poslednji čas da se svi zajedno prizovemo pameti.

Ako nekoga interesuje, Partizan je pobedio Crvenu zvezdu, rezultatom 4:3.

Autor: redportal.rs

#derbi

#hokej

#opšta

#partizan

#tuča

#zvezda