Voćkicama smršajte

Dijete koje konzumiramo da bismo smršali nekada ne daju rezultate. To je nekada do dijete ali nekada je i do nas jer nismo disciplinovani. A nekada ne možemo da odolimo hrani koju volimo.

Ipak, ukoliko volite da jedete voće evo 2 voća koja pomažu u mršavljenju.

Banane posebno mogu zasititi, pogotovo ako jednu izrežete na komad tosta od celovitog zrna pšenice sa maslacem od kikirikija. Međutim, znajte da kad pojedete bananu, nećete preterati sa kalorijama jer jedna ima samo 112 kalorija. Osim toga, ovaj komad voća sadrži 3 grama vlakana koja mogu poboljšati osećaj sitosti.

Grejpfrut. Ovo gorko voće može vam pomoći da skinete nekoliko neželjenih kilograma, sve dok mu ne dodajete šećer. Polovina grejpa sadrži samo 65 kalorija, a iako to ne zvuči kao da vas može zasititi, jedno istraživanje pokazalo je da su oni koji su jeli grejp ili pili sok od grejpa pre jela pojeli manje kalorija, a takođe su doživeli pad od 7,1% u težini.

Marakuja. Ukoliko tražite niskokalorično voće, ne tražite dalje od marakuje. Bogato vitaminima A i C, ovo sićušno voće ima samo 18 kalorija, što znači da biste mogli pojesti pet i dalje biti ispod granice od 100 kalorija. Marakuja je poreklom iz Južne Amerike i sadrži piceatannol, supstancu koja može poboljšati krvni pritisak i povećati osetljivost na insulin, što je ključno za mršavljenje.

Autor: magazin.novosti.rs / redportal.rs

#VOCE

#juznovoce

#mrsavljenje