Strah i trepet za Evropu

Ove sezone vaterpolo liga Srbije će biti najjača liga na svetu zbog povratka velikog broja najboljih vaterpolista domaćoj ligi! 💪

To je već pokazano u 1. utakmici vaterpolo prvenstva Srbije koje je počelo u sredu.

Drim Tim Novog Beograda koji čine Mandić, braća Pijetlović, Jakšić, Rašovih i drugi dominirao je u meču protiv Naisa toliko da je dozvolio da primi samo 1 gol, a postigao je čak 31.

Novi Beograd - Nais 32:1

Ekipa Novog Beograda koju predvodi Vladimir Vujasinović važi za favorita lige, pa tako nije ni iznenađujuće što su bez problema savladali protivnika, iako ovakav rezultat niko nije očekivao.

- Sada imamo čak šest klubova koji će ravnopravno učestvovati u borbi za trofeje. Osim Novog Beograda, tu su kragujevački Radnički, Partizan, Crvena zvezda, Šabac, Vojvodina... Bez lažne skromnosti, mislim da ćemo zaista imati najjaču Ligu na svetu - rekao je Duško Pijetlović pred početak sezone.

Novi Beograd će 2. godinu zaredom biti domaćin Fajnal-ejta Lige šampiona. Pijetlović je 4 puta podizao pehar namenjen pobedniku i definitivno zna kako se stiže do uspeha u najelitnijem kluspkom takmičenju Evrope.

- Iskreno se nadam da Novi Beograd može da ispiše novu stranicu istorije srpskog vaterpola i dođe do titule prvaka Evrope. Da nemam tu ambiciju ne bih ni dolazio. Drago mi je da je oformljen kvalitetan tim, nije to lako napraviti, ali samo to nije dovoljno. Zato mi je veoma drago što se u ekipi sveć stvara dobra hemija i to je evidentno. Već je napravljena kohezija i verujem da ćemo kako vreme bude odmicalo igrati sve bolje - dodao je srpski vaterpolosta.

Autor: redportal.rs

#liga

#nais

#novi beograd

#vaterpolisti

#vaterpolo