Događaj se desio na malom odmoru

Povodom događaja od 29. septembra 2021. godine u Osnovnoj školi Mirko Srzentić u Petrovcu, pripadnici Centra bezbednosti Budva su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, ostvarili komunikaciju sa upravom škole, prikupili obaveštenja od aktera događaja te spise predmeta uputili nadležnom tužiocu na dalju nadležnost, saopšteno je iz Uprave policije, prenosi Volim Podgoricu.

- Službenici Centra bezbednosti Budva su 1. oktobra, postupajući po dobijenim saznanjima, obišli prostorije navedene škole kako bi proverili informaciju da je u krugu škole navodno došlo do vršnjačkog nasilja. Pripadnici policije su obavili razgovor sa direktoricom škole koja ih je upoznala da je 29. septembra došlo do dva odvojena incidenta u kojima su dve učenice devetog razreda uznemiravane od strane učenika tog razreda, te da su na sednici nastavničkog veća razmatrali navedene slučajeve i preduzeli radnje iz nadležnosti škole - precizirano je u saopštenju.

Po pozivu u prostorije policije su 3. oktobra pristupile direktorica i razredna tog odjeljenja, kojom prilikom su od njih prikupljena obaveštenja na okolnosti događaja.

- Policija je tom prilikom došla do saznanja da su dva učenika tokom trajanja malog odmora u jednom od školskih hodnika nakon kraće prepirke vodom prskali jednu učenicu nakon čega su joj zadali udarce nogama i rukama u predelu tela. Drugu učenicu su dva učenika devetog razreda vezala plastičnom imitacijom sredstava za vezivanje. Uprava škole je preduzela radnje iz svoje nadležnosti i o ishodu upoznala policiju - ističe se u saopštenju.

Policija je o svemu obavestila državnog tužioca koji je naložio da se prikupe obaveštenja u odnosu na ova dva događaja.

- Policijski službenici su u prisustvu roditelja i radnice Cetra za socijalni rad Budva prikupili obaveštenja od četiri učenika i dve učenice koje su u ovom slučaju oštećene. Spisi predmeta koji su formirani povodom ova dva slučaja su upućeni državnom tužiocu na ocenu i mišljenje, nakon čega će dati konačnu ocenu o pravnoj kvalifikaciji - zaključuje se u saopštenju UP.

Autor: Volim Podgoricu

#Delinkvencija

#Petrovac

#nasilje u školi