Tuča migranata izbila je u nedelju pre podne

Dvojica migranata koji su učestvovali u tuči, koja se u nedelju pre podne dogodila u Prihvatnom centru kod Kikinde, i tom prilikom su teže povređeni, i dalje su u teškom zdravstvenom stanju i nalaze se na Intezivnoj nezi Opšte bolnice u ovom gradu.

Treći je radi operacije prebačen na kliniku u Novi Sad, a četvrti se oporavlja na Hirurgiji bolnice u Kikindi.

- Jedan od njih, Pakistanac, ima povrede jetre i operisan je još u nedelju, a drugi ima teške povrede plućne maramice. Obojica su i dalje u teškom opštem stanju, ali su stabilni i više nisu životno ugroženi. Osim njih, još jedan pacijent ima ozbiljnije povrede i to lica, tačnije kostiju lica, i iz naše bolnice prebačen u Novi Sad, na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju radi operacije – objasnio je za Novosti anesteziolog dr Vladimir Prunić.

Na lečenju u kikindskoj bolnici, na odeljeneju Hirurgije, oporavlja se još jedan pacijent koji je povrede zadobio u sukobu u nedelju pre podne.

Tuča migranata izbila je u nedelju pre podne, u Prihvatnom centru kod Kikinde, i u sukobu je učestvovalo desetak azilanata, koji su u sukobi koristili noževe i druge metalne predmete. Šestorica su prebačena na lečenje u bolnicu, od kojih su dvojica sa lakšim povredama otpuštena.

Ovaj Prihvatni centar za migrante je tranzitnog karaktera, ali je u njemu daleko više stranaca od predviđenog broja od oko 250 osoba. Nekada su ovde bile smeštene porodice, a sada su to, uglavnom, samci. Sukobi su česti, a samo ove godine dogodile su se dve masovne tuče, jedna sada, a prva početkom februara, kada su učesnici zadobili uzbiljne povrede.

Autor: novosti.rs

#kikinda

#migranti

#tuča