Nostalgija tera ljude na neobične korake

Pab u Jorkširu, poznat pod nazivom The New Crown, pre izvesnog vremena pretvoren u hostel, premešten je u grad Izerlon (Iserlohn) na zapadu Nemačke. Premeštanje posla u drugi deo zemlje ili sveta nije neka novost, ali ovaj pab je izuzetak jer je i fizički premešten, deo po deo, prenosi LADBible.

Za ovo neuobičajeno temeljno izmeštanje posla u drugu državu i grad, oko 1.000 kilometara udaljen od prethodne lokacije, zaslužan je vlasnik Pol Mos, koji se u ovom nemačkom gradiću nastanio još pre 25 godina.

Želeo sam deo svog doma i atmosferu kakvu samo britanski pabovi mogu da naprave, tako da sam rešio da premestim ceo lokal ovde - rekao je Mos, koji očekuje da će pab moći da otvori nakon novog 'zaključavanja' koje je postavila nemačka vlada.

U iščekivanju završetka novog talasa koji je COVID-19 izazvao u Evropi, Mos najavljuje da će se u pabu služiti engleska, irska i nemačka piva, dok će gurmani moći da uživaju u tipičnim britanskim jelima poput ribe sa pomfritom i različitih vrsta pečenog mesa. Spremljenih na engleski način, razume se.

Objašnjavajući da je njegov potez naišao na pozitivan stav mnogih korisnika na Fejsbuku, Mos je naglasio da je pab skoro u potpunosti premešten, uključujući čak i prljave čaše koje su bile deo inventara.

Ostala su nam još samo ulazna vrata kako bismo kompletirali ceo pab, a i ona dolaze uskoro - rekao je ovaj nostalgični Britanac u izjavi za medije.

Polu svakako želimo da otvori lokal što pre, jer bi bila velika šteta da ovoliki trud bude uložen uzalud. Koga zanima kako ovaj pab izgleda sad, može pogledati ovde:

IZVOR: FB / The New Crown Iserlohn

Autor: redportal.rs

#Engleska

#Nemačka

#premešten pab

#the new crown