Titanik II, replika originalnog Titanika, uz dodatak modernih sigurnosnih karakteristika

Titanic II planiran je kao prekookeanski brod, odnosno moderna replika RMS Titanika. Planirano je da novi brod ima bruto tonažu od 56.000, dok je originalni brod imao oko 46.000 bruto tona.

Prvobitno najavljen 2012. godine, projekat vredan 500 miliona američkih dolara trebao je da brod bude porinu u Кini 2016. godine, a krstarenje do Dubaija planirano je za 2018. godinu.

Plan je da brod svake nedelje krstari između Velike Britanije i Njujorka, baš kao što je to bio slučaj i sa originalnim Titanikom.

Brod se gradi što je više moguće da bude replike originalnog Titanika, uz dodatak modernih sigurnosnih karakteristika, poput zavarenog, a ne zakovanog trupa, modernih čamaca za spasavanje i digitalne navigacije, satelitskih i radarskih sistema.

Foto: Wikipedia.org

Titanik II će imati kabine prve, druge i treće klase, veliko stepenište, sobu za pušače, pariski kafe i sobu za radio-operatere. Za razliku od prvobitnog, ovaj Titanik imaće i heliodrom. 

Projektanti kažu da će stvoriti autentično iskustvo Titanika, pružajući putnicima brod koji ima iste enterijere i raspored kabina, kao i originalno plovilo, istovremeno integrišući savremene bezbednosne postupke, navigacione metode i tehnologiju 21. veka kako bi putnici imali najviši nivo luksuzne udobnosti.

Datum porinuća broda sada pomeren sa 2018. na 2022. godinu, što znači da će biti lansiran tačno 110 godina posle originalnog RMS Titanika.

IZVOR: YT / On Demand News

Autor: redportal.rs

#Titanik II

#brod

#titanik