Melburn uveo nove mere

Vlasti australijske države Viktorije, čiji je glavni grad Melburn, doneli su odluku da svi domaći sportisti koji se takmiče na njihovom području moraju da prime 2 doze vakcine protiv koronavirusa, piše Mondo.

Za sada se odluka odnosi samo na sportiste koji su iz Viktorije, ali postoji velika mogućnost da se uvede obavezna vakcina i za sportiste koji dolaze iz inostranstva.

To bi napravilo pravu buru na Australijan openu na kome bi mogli da učestvuju samo vakcinisani teniseri, a nezvanične informacije govore da najmanje četvorica iz TOP 10 nisu.

Za sada je nepoznat status Novaka Đokovića, koji je iskoristio pravo da tu informaciju zadrži samo za sebe, ali je od početka pandemije imao rezerve prema vakcini i zbog toga se pretpostavlja da nije (još) imunizovan.

Podsetimo, Australija je i prethodne godine imala vrlo "tvrd" stav i na kraju su teniseri morali da provedu 2 nedelje u karantinu uoči Grend slema, ali im je bilo dozvoljeno da izlaze samo na trening. Neki od njih su to vrlo teško podneli i jedva su čekali da se završi Australijan open.

Prvi grend slem sezone je na programu od 17. do 30. januara, a na njemu bi Đoković trebalo da ima novu šansu da preskoči Federera i Nadala i osvoji najviše Grend slem titula u istoriji ovog sporta - 21!

Autor: redportal.rs

#Vakcina

#australijan open

#novak djokovic