Fallout, Skyrim, Doom, Dishonored u vlasništvu Majkrosofta!

Majkrosoft je kupio Zenimax i sve kompanije u njenom vlasništvu za 7,5 milijardi dolara. Zajedno sa svim produktima i ekskluzivnim pravima. Tako da ne samo da su vlasnici studia nego i prava na veliki broj naslova. I to sve samo DAN, pre početka preordera za XBOX.

Prva stvar koja pada na pamet jeste poklapanje sa početkom izlaska konzola nove generacije posebno mislim na PS5 i borbom oko ekskluziva. Odmah se postavlja pitanje da li će to značiti da će gromade od naslova poput DOOMa ili Elder Scrols VI biti samo za Xbox?

Odgovor je, da. Ali i ne baš. Možda, al sigurno.

Prva stvar koju smo dobili (iako još uvek ima malo informacija) jeste da će svi dogovoreni dilovi biti ispoštovani. Tako da imamo smešnu situaciju gde Majkrosoft razvija naslove za Sonijev PS5. Takođe, ekskluzive će najverovatnije biti neki sitniji naslovi. Sumnjam da će se Majkrosoft odreći enormnog profita od plasiranja jednog naslova poput TES VI na sve platforme. Mada, sa druge strane, jedan mig i ode TES VI samo na Xbox. Teško je ne videti podstrek da ne zadržite sve mega naslove za sebe, jer upravo ste kupili jednu od najvećih developerskih kuća i najverovatnije će želeti da njihove igrice guraju prodaju XBOX-eva. Jedna stvar koju sigurno možemo da očekujemo jeste da će određeni naslovi biti vremenski ograničeni na jednu platformu pre nego što budu dostupni i na drugima.

Još uvek imamo vrlo malo informacija, i sam dil će tek biti finaliziran početkom 2021. godine (američka ljubljena birokratija). Ali, sigurno možemo već predvideti postepeni trend.

Kako bude odmicalo vreme, a Zenimax i Bethesda budu sve više srastali sa Majkrosoftom, počeće postepeno da se izbacuju sve više ekskluzivni naslovi za Xbox - jer koja je poenta ovakve kupovine ako nećeš ekskluzive za svoju platformu i dupli izvor profita kroz konzolu i naslove. To je jednostavno realnost.

Za utehu nam ostaje što se to neće dogoditi brzo niti će biti neki drastični potezi koji će pratiti ovu prodaju. Biće polako i neosetno, taman da imamo dovoljno vremena da sakupimo pare za neki novi Xbox.

IZVOR: TW / @bethesda

Autor: redportal.rs

#7 milijardi

#Betezda

#Bethesda

#DOOM

#Dishonored

#Majkrosoft

#Microsoft

#Mikrosoft kupio betezdu

#Prey

#TES VI

#The Elder Scrols VI

#Wolfenstein

#prodaja