Počinje implemetacija sporazuma Beograda i Prištine

Normalizacija saobraćaja na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i početak primene režima nalepnica za vozila, normalizuje se danas od osam časova, posle dve nedelje prekida.

Na Jarinju je parkirano nekoliko kamiona koji čekaju na otvaranje saobraćaja, putničkih vozila nema jer je patrola srpske policije zaustavila saobraćaj i pustiće vozila ako krene saobraćaj u 8 časova.

Nalepnice postoje u dve veličine i stavljene su table kako se koriste,Nakon povlačenja specijalnih jedinica Rosu i nezadovoljnih građana koji su organizovali proteste, na prelazima Jarinje i Brnjak su vojnici KFOR-a.

To znači da žitelji Кosova i Metohije, koji poseduju takozvane RКS tablice, ubuduće neće morati da ih skidaju kada ulaze u centralnu Srbiju, već će preko oznaka i grba lepiti nalepnice i neće morati da vade probne tablice koje su važile dva meseca.

Isto važi i za vlasnike automobila sa tablicama gradova centralne Srbije i Кosovske Mitrovice.

Režim prelepljivanja oznaka na tablicama važiće šest meseci, do kada Beograd i Priština treba da pronađu trajno rešenje za odvijanje saobraćaja i omogućavanja slobode kretanja.

Vojnici KFOR-a će, prema sporazumu koji je postignut u Briselu 30. septembra, biti na Jarinju i Brnjaku naredne dve sedmice.

Autor: redportal.rs

#Saobraćaj

#brnjaku

#na jarinju

#normalizovan