On je u nju ispalio više metaka a onda je pucao i njenog oca. Majka je istrčala iz kuće, zakukala i pala na kolena a metak joj je, navodno, prošao iznad glave.

Policija traga za Ilirom Đokajem (28) koji je osumnjičen za ubistvo devetnaestogodišnje Šejle Bakije, koja mu je bila nevenčana supruga, ali je odlučila da ga napusti, prenosi Volim Podgoricu.

Cela Crna Gora zaprepaštena je stravičnim zločinom, a meštani Tuzi ogorčeni zbog tragedije koja je zadesila porodicu Bakija. Šejla i njeni roditelji prijavljivali su policiji pretnje Đokaja, nakon što ga je devojka napustila, ali policija nije reagovala.

Sutra protest u Tuzima povodom ubistva Šejle Bakije

Šejla se, kako je za VOP ispričao sagovornik blizak porodici, otišla je da živi sa deset godina starijim Ilirom Đokajem dok je bila u srednjoj školi, ali je ubzo shvatila da je napravila grešku i vratila se roditeljima.

On joj je pretio i govorio da ce biti “njegova ili ničija”.

Šejla i njeni roditelji su prijavljivali policiji da Đokaj preti da če ubiti Šejlu i celu porodicu, ali je, kako su saopštili iz policije, tužilac oceno da “nema bića krivićnog dela”.

Kobnog dana, Đokaj je, po rečima našeg sagovornika, došao ispred kuće i naredio Šejli da u uđe u automobil i pođe s njim, ali je ona to odbila.

On je u nju ispalio više metaka a onda je pucao i njenog oca. Majka je istrčala iz kuće, zakukala i pala na koljena a metak joj je, navodno, prošao iznad glave.

Nesrećna devojka je preminula na licu mesta a otac je uspeo da pozove policiju. Ubica je pobegao i za njim se i dalje traga.

Iz policije su saopštili da je Ilir Đokaj od ranije poznat policiji te da, kako navode,  policijski službenici u odnosu na njega preduzimali službene mere i radnje.

Navode da je protiv njega je 26. avgusta 2021. godine podneta prekršajna prijava zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici.

- Prijavu je podnela njegova bivša nevenčana supruga Š. B. u kojoj je navela da joj je ovo lice upućivalo pretnje napadom - naveli su iz policije.

- Odmah po zaprimljenoj prijavi u službenim prostorijama Centra bezbednosti Podgorica na okolnosti događaja prikupljena su obaveštenja od ova dva lica. Sa navodima prijave i sadržajem izjava upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog dela.

I. Đ. je lišen slobode zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici, te je narednog dana, 27.08.2021. godine priveden nadležnom sudiji za prekršaje na dalje postupanje - navodi se u saopštenju.

Autor: V. M.

#Iljir Đokaj

#Tuzi

#Šejla Bakija