Novi izazovi za tim sa Malog Kalemegdana

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su startovali u regionalnom takmičenju ABA lige kada su ubedljivo savladali ekipu Splita.

U petak startuju u Evroligi i idu na gostovanje Fenerbahčeu u Istanbul.

Crveno-beli odlaze na gostovanje u oslabljenom sastavu usled povreda nekoliko igrača i pozitivnog rezultata 1 igrača.

Pred 1. evropski meč u novoj sezoni trener crveno-belih Dejan Radonjić rekao je:

- Neću da pričam o povredama i svemu onome što nas prati maltene od leta kada smo imali problema sa pojedinim igračima, do turnira u Minhenu gde smo nakon toga posle tih kontakta tokom meča ostali bez tri igrača. Neko za neko vreme, neko za malo duže. Do tih nekih tokom priprema specifičnih situacija, gde smo maltene od manjka od dva igrača pa do trenažnog procesa bez sedam igrača pokušavali da radimo - istakao je on pred put za Istabul. 

Van ekipe je i centar Maik Cirbes koji je dobio pozitivan test na virus korona. Ipak, on sada čeka rezultate drugog testa i možda čak i otputuje u Istanbul. 

- Danas smo u situaciji da možemo da kažemo da je situacija prilično slična. Nejt Volters i Lazarević su tokom nedelje odradili sve treninge, Uskoković takođe. Dobrić i Davidovac putuju sa nama, ali neće igrati, jer još nisu spremni za to. Cirbes je van ekipe u izolaciji i čekamo rezultate testova. Uz Branka Lazića i Erona Vajta koji su van, ostali momci su tu spremni da daju sve od sebe - zaključuje Radonjić. 

Utakmica je na programu u petak od 19.45 časova.

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#crvena zvezda

#dejan radonjic

#evroliga