Hitna pomoć morala je da interveniše zbog žene koja je znala da je kovid pozitivna, a pošla je autobusom gradskog prevoza.

Doktorka Ivana Stefanović iz Hitne pomoći rekla je da situacija s koronom nije dobra, i apelovala je na sve da se odgovorno ponašaju i navela primer da je Hitna pomoć tokom jučerašnjeg dana intervenisala u gradskom prevozu gde je pozlilo ženi koja je znala da je kovid pozitivna. Moramo se odgovorno ponašati čak i kada nam nije dobro, kaže Stefanovićeva.

Doktorka Stefanović rekla je da su lekarske ekipe za 24 sata prevezle 45 pacijenata do trijažnih centara, obavile 72 interklinička transporta do kovid bolnica u Kruševcu, Niške Banje, Mladenovca.

- Nije dobra situacija sa koronavirusom. Brojke skaču, ali još više zabrinjava to što smo u utorak u javnom prevozu na uglu Kruševačke i Ustaničke ulice u Beogradu dobili poziv na javnom mestu da je pozlilo nekome u prevozu. Ispostavilo se da žena zna da je kovid pozitivna - navela je doktorka Stefanović i dodala da je žena već tri dana imala simptome i potvrđen kovid i krenula je prevozom u Infektivnu kliniku.
- Nemojte to raditi, zarazićete sve koji se nalaze u javnom prevozu, takve slučajeve prevozi Hitna pomoć - naglasila je doktorka i istakla je da je ovo opasno ponašanje po sve druge bez obzira koji je razlog za to.
Ne znate da li se u autobusu nalazi neki drugi pacijent koji ima neku drugu bolest i koji ne može da primi vakcinu. Moramo se odgovorno ponašati čak i kada nam nije dobro. Za takve pacijente zadužena je Hitna pomoć, istakla je doktorka Stefanović.

Autor: Javni servis

#Korona virus

#gradski prevoz

#korona