Još uvek nije utvrđeno da li je žrtva umrla od srca ili od posledica batina 🤨

U Višem sudu u Beogradu danas treba da bude održano pripremno ročište za ponovljeno suđenje Milovanu Tadiću povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba Tilt u decembru 2015. gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je ubrzo preminuo.

Tadić je 4. februara uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru i pod istragom je Tužilaštva za organizovani kriminal, podseća Tanjug.

U slučaju Tilt suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je letos ukinuo prvostepenu presudu kojom je Tadić u aprilu bio osuđen na 5 godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Vukiću, koji je od posledica povreda preminuo u bolnici.

Pre tragičnog događaja Vukić je bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali je Tadić, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje.

Tokom prvog suđenja u ovom slučaju urađena su 3 veštačenja, koja su najpre obavili stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Vukić je preminuo u januaru 2016, 2 nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba Tilt. Tadić je sada u pritvoru i pod istragom kao osumnjičeni član Belivukove grupe i tereti se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge.

Autor: Telegraf

#Suđenje

#napad

#veštačenje