Ovu kuću gradili su ČITAVOG RADNOG VEKA, sada nisu sposobni da sagrade novi dom.

Kuća četvročlane porodice Radovanović iz MZ Lukovići kod Kotraže, koju su mukotrnim radom gradili čitavog radnog veka, nestala je u plamenu za nekoliko sati, prenosi Info LIGA. 😥

Zahvaljujući prisebnosti najmlađeg člana, sina Milana, od vatre su spaseni otac Borivoje, deda Miljko i baka Vidosava koju je na rukama nosio dok se plamen dizao a izgorele grede rušile i padale na njega.

Radovanovići su ostali na ledini. Sve što su imali progutao je požar. Bolesni i slabo pokretni baba i deda žive od socijalne pomoći. Otac Borivoje hrabro se borio za svoju zemlju a sada prima penziju oko 11.000 dinara. Oni nisu sposobni da sagrade novi dom.

IZVOR: YT / Info LIGA Ivanjica

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović posetio je danas porodicu Radovanović i isporučio prvi kontigent pomoći za izgradnju kuće.

Dragana Janković, Borivojeva ćerka, kaže da je zahvalna svima koji su do sada pomogli, ali je pozvala i druge ljude dobrog srca da se priključe akciji i doniraju u skladu sa mogućnostima da bi otac, baba, deda i brat, pre zime dobili dom.

Broj žiro račun je 205900102076811704  – Jankovic Dragana (Komercijalna banka). Kontakt za informacije je 061 241 7138.

Autor: redportal.rs