List bundeve efikasniji od brufena 🎃

Od narodnih metoda, najbrojniji su oni koji se odnose na skidanje temperature. Bezbroj ih je, sve od sirćeta, obloga sa rakijama, obloga od luka i listova krompira. Kako kaže doktor Branimir Nestorović:

Kada na toplomeru vidimo da dete ima temperaturu 39 ili 40 ne može da nas ne oblije hladan znoj, pa kada ni antipiretik ne uspeva da pomogne onda krećemo sa alternativnim merama.

Prema mišljenju doktora, alternativna metoda je takođe i ubedljivo najefikasnija:

Da li znate zašto ljudi imaju temperaturu i ko brže ozdravi, ovi koji skidaju ili oni koji ne skidaju temperaturu? Brže ozdrave oni koji ne skidaju temperaturu, prema tome, ne treba je mnogo skidati, može ako dete baš loše izgleda. Imaju engleske preporuke koje kažu da se temperatura skida ako je jako visoka, a dete loše izgleda. Van toga ne. Ono što je najbolje je tuširanje mlakom vodom i istrljati dete mekim peškirom kao da se znoji.
Može da se da brufen, ali generalno najbolje bi bilo skidati temperaturu nekim seljačkim metodama.

Doktor je istakao i potenciju lista bundeve:

On je vrhunski u skidanju temperature, skuva se jedna i po šaka lista bundeve na litar vode i konzumira 4 puta dnevno i temperature nema, to je vrhunska terapija.

Posebno se okrenuo na mehaniku nastanka temperature i koliko je ona važna kao sistem odbrane našeg tela:

Temperatura je odbrambeni mehanizam, izuzetno efikasan čak i hladnokrvne životinje poviše temperaturu kada su bolesne. Ribe povišavaju telesnu temperaturu kada su bolesne. To je prirodni mehanizam ubijanja virusa i bakterija. Samo ako dete izgleda loše, ako ga boli glava ako je malaksalo onda treba skidati temperaturu.

Autor: www.alo.rs

#COVID-19

#Nestorović

#Temperatura

#bundeva

#korona

#koronavirus

#lekovi

#seljački lekovi

#tradicionalni lekovi

#tradicionalno lečenje