Fotografija na kojoj se promoviše njena knjiga Moja putovanja po Africi otkrila da posjeduje dragocen sat

Prva dama Turske, Emina Erdogan, našla se na udaru kritika u zemlji nakon što je fotografija na kojoj se promoviše njena knjiga Moja putovanja po Africi otkrila da posjeduje dragocen sat, koji navodno vredi najmanje 30.000 evra, preneli su lokalni mediji.

Prema rečima potpredsednika opozicione Dobre partije, Ahmeta Erozana, sat sa kojim je snimljena supruga turskog predsednika je iz luksuznog brenda Shopar, deo linije "Happy Diamonds", a osnovna cena je 30.000 evra.

Erozan, koji je član turskog parlamenta, kaže da je posebno ironično to što je Emina Erdogan nosila sat tokom posete Etiopiji, jednoj od najsiromašnijih afričkih zemalja.

- Ako njen sat nije lažan, njegova cena je od 30.000 evra pa na više - napisao je na Tviteru.

Ovo nije prvi put da se Emina Erdogan kritikuje zbog posedovanja luksuznih predmeta koji su u suprotnosti sa njenim zvaničnim imidžom skromne žene koja živi isključivo po muslimanskim vrednostima.

Godine 2019. bila je u centru pažnje sa sličnim slučajem, kada je snimljena sa Hermes torbom vrednom 50.000 dolara tokom posete Japanu. Mediji su tada pisali da je cena torbe jednaka godišnjoj minimalnoj plati za 11 ljudi u Turskoj.

Autor: redportal.rs

#Eimna Erdogan

#Erdogan

#Truska

#supruga