Srpske snage sa suprotne strane administrativne linije

Na administrativnom prelazu Jarinje danas je tokom smene specijalnih pripadnika policijske jedinice ROSU primećeno da oni nose i oznake takozvane "Vojske Kosova"!

Naime, kako se može videti na fotografijama koje je reporter Novosti ekskluzivno napravio tokom smene jedinica na Jarinju, jedan od specijalaca uslikan je kako nosi ranac sa oznakom takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga! 

Tako se nameće pitanje da li ti znači da je Priština među specijalce ROSU infiltrirala i pripadnike svojih vojnih formacija i združeno ih poslala na srpski narod na prelazima?!

Podsećamo, tzv. vojska lažne države Kosovo nema dozvolu da boravi severno od Ibra bez poziva KFOR-a i srpske zajednice.

Tenzije rastu, a na društvenim mrežama pojavljuju se i mnogi snimci da Vojska Srbije šalje borbene efektive blizu administrativnog prelaza prema južnoj pokrajini.

IZVOR: TW / @dessere88

Priština je od juče jednostrano počela da primenjuje odluku o nepriznavanju registarskih tablica Srbije, od kada su građani sa severa KiM blokirali prelaze Jarinje i Brnjak, protestujući protiv ovog poteza Prištine.

Priština je na prelaze poslala svoje specijalne policijske snage ROSU, koje pod punim naoružanjem od tada borave na prelazima.

Nakon današnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Prištinu da u roku od 24 časa povuče jedinice sa prelaza i prestane sa jednostranim potezima kako bi dijalog bio nastavljen.

Vučić je pozvao i Brisel da u roku od mesec dana odgovori na pitanje da li Briselski sporazum uopšte postoji, s obzirom na to da ga Priština najgrublje krši već više od 5 godina.

Autor: Novosti / redportal.rs

#Jarinje

#Kosovo

#brnjak

#prelaz

#prelazi