Evo kada možete preuzeti iOS 15

Apple objavljuje iOS 15, svoj željno očekivani operativni sistem za iPhone i iPad, 20. septembra.

Datum objavljivanja potvrđen je u Apple saopštenju za javnost o novo najavljenim iPhone uređajima koji se u prodaju pojavljuju u petak. Uobičajeno, nova verzija iOS će biti dostupna za besplatno preuzimanje kada bude objavljena.Apple (AAPL) je korisnicima prvi put dao uvid u iOS 15 u junu na godišnjoj konferenciji programera na kojoj je pokazao niz novih funkcija, uključujući ažuriranja video poziva na FaceTime i digitalne ključeve u Apple Wallet.

Na FaceTime, Apple će ponuditi nove opcije koje će korisnicima omogućiti da zajedno gledaju filmove ili slušaju muziku tokom poziva. Takođe uvodi novi prikaz mreže za bolje emitovanje svakog lica tokom poziva. Korisnici Androida i Windows takođe će se po prvi put moći pridružiti FaceTime pozivima.

Apple takođe uvodi ažuriranja u svoj mobilni novčanik koji će korisnicima omogućiti da otključaju sve od svoje kuće do hotelske sobe pomoću digitalnih ključeva u aplikaciji. Nedavno je najavljeno partnerstvo sa nekoliko država koje omogućava ljudima da dodaju vozačku dozvolu ili državnu legitimaciju u Apple novčanik za upotrebu na aerodromskim bezbednosnim punktovima.

U iOS 15 takođe su uključene razne nove bezbednosne funkcije, uključujući i jednu koja se zove zaštita privatnosti pošte. Aplikacija za e -poštu na Apple uređajima sakriće IP adrese korisnika i njihovu lokaciju, pa kompanije koje šalju e -poštu ne mogu povezati te podatke sa drugim aktivnostima korisnika na mreži. Osim toga, pošiljaoci ne mogu da vide da li i kada korisnici otvaraju svoju e -poštu.

Za korisnike iPada, ažurirani operativni sistem uključuje alate čiji je cilj da olakšaju rad u pokretu. Oni koji poseduju uređaj uskoro će moći da postavljaju vidžete među aplikacije na svom početnom ekranu, poput vidžeta za kontakte ili Apple TV, uključujući nove, veće formate napravljene za iPad ekran.

Autor: Redportal.rs

#IOS

#Iphone 13

#OS

#apple

#iPad

#operativni sistem