Ovakvim epilogom utakmice u Humskoj, stanje na tabeli ostaje isto, a crno-beli će i dalje biti na čelu tabele sa dva boda prednosti u odnosu na rivala

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde su odigrali 165. večiti derbi u sklopu devetog kola Superlige Srbije, koji je okončan bez pobednika - 1:1 (1:0).

Ovakvim epilogom utakmice u Humskoj, stanje na tabeli ostaje isto, a crno-beli će i dalje biti na čelu tabele sa dva boda prednosti u odnosu na rivala.

Mogla je ekipa Aleksandra Stanojevića da se odlepi na "plus pet", pošto je imala prednost od 36. minuta, kada je strelac bio Bibras Natho. Ipak, u samoj završnici utakmice, Aleksandar Katai se pobrinuo da crveno-beli stadion u Humskoj ne napuste praznih džepova.

Foto: redportal.rs

Izabranici Dejana Stankovića su mnogo bolje ušli u utakmicu, a posle samo nekoliko minuta, Dioni je mogao da postigne gol. Nakon greške Partizanove odbrane, on je bio u situaciji jedan na jedan sa Popovićem, ali je odlično reagovao mladi golman, koji je istrčao i na vreme mu skratio ugao, te tako osujetio Francuza u nameri da pronađe put do mreže.

Kako je vreme odmicalo, Partizan je uspeo da smanji pritisak rivala i težište igre prenese na polovinu protivnika, ali ne i da konkretnije zapreti. Pokušavali su crno-beli da pronađu Rikarda, koji je bio dobro "zatvoren" od strane Dragovića, a gosti su polovinom prvog poluvremena uspeli da stvore još dve dobre šanse. Prvo je Mirko Ivanić gađao sa distance, a onda je nakon centaršuta Milana Rodića, Aleksandar Katai pogodio glavom prečku, sa sedam metara.

U završnici prvog dela, razigrao se Bibras Natho, što je bilo ključno da Stanojevićeva ekipa na odmor ode sa rezultatskim suficitom. Igrao se 36. minut kada je Izraelac ušao sa desnog boka u sredinu i sa dvadesetak metara oštro šutirao u Borjanov ugao. Golman Crvene zvezde nije najbolje reagovao, te je lopta završila iza njegovih leđa.

Foto: redportal.rs

Drugih 45 minuta, otvorio je novi gol. Posle samo 180 sekundi igre u nastavku pogodio je Rikardo, ali je njegov gol poništen, jer je Urošević prethodon napravio faul. Tada je ujedno i prvi put ikad intervenisao VAR, kada je u pitanju najveća utakmica srpskog fudbala. U prvom delu nije bilo previše konkretnih prilika, a da će tako biti u nastavku, moglo se vrlo lako zaključiti, jer su crno-beli u nastavku želeli da dodatno obore ritam, kako bi sačuvali prednost. Primljen gol, psihološki je uticao na crveno-bele, koji su posle istog pali i u drugom poluvremenu su vrlo teško dolazili do prilika. I tako je ostalo sve do same završnice utakmice.

Deset minuta pre kraja je Aleksndar Katai posle centaršuta Falka, loptu glavom poslao tik pored stative. Nakon dva promaša momka iz Srbobrana, usledila je treća sreća. Igrao se 83. minut kada je Milan Rodić uputio veoma dobar cenetršut sa leve strane, a Katai je glavom poslao loptu iza leđa Popoviću. Prethodno, igrači Partizana nisu iskoristili dve prilike da sve reše. Prvo je Rikardo bio sebičan, te nije uposlio Uroševića, koji bi sam izašao na Borjana, a onda je i mladi Terzić bio neprecizan.

Autor: redportal.rs

#crvena zvezda

#derbi

#partizan

#večiti derbi