Žoc utučen izašao na teren

Sinoć se u prepunoj Štark Areni održala prijateljska utakmica Partizana i prvaka Evrope Anadolu Efesa u kojoj se legendarni Novica Veličković oprostio od kapitenske trake i navijača Partizana i zvanično otišao u "penziju".

Sve ljubitelje košarke je potresla jučerašnja vest o smrti čuvenog trenera Dude Ivkovića, a najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović bio je vidno utučen zbog smrti svog kuma i pognute glave izašao je 1. put zvanično pred grobare posle 28 godina.

Nakon utakmice popularni Žoc je izjavio:

Jedan dan koji je prepun emocija. Da probam da krenem nekim normalnim redosledom. Prvo da zahvalim ekipi Efesa koja je došla da uveliča ovu utakmicu, poslednju za Novicu Veličkovića. Mislim da je i za njega i sve nas bila čast da se igra utakmica u Areni protiv evropskog prvaka. Zaista, hvala svim ljudima iz Efesa, počev od trenera Atamana. Mislim da su ispoštovali svaki detalj koji smo se dogovorili pre utakmice i hvala im što su došli i uveličaju ovaj meč.

Foto: redportal.rs/M.V.

- Naravno, drago mi je zbog Novice da je sve ovako proteklo, to je igrač koji je obeležio jednu epohu u Partizanu. Sve se videlo koliko je publika uz njega, lep govor je održao, setio se svega. Čestitam mu na svemu što je uradio u Partizanu i pozvao sam ga dođe na naše treninge kad god može da bude sa nama.

Foto: redportal.rs/M.V.

- Važno je i da su navijači došli u tolikom broju, bila je ovo prva utakmica ove ekipe pred njima, hvala im što su podržali ovaj novi tim koji je tek na početku i hvala im što su ispratili mog velikog prijatelja i kuma Dudu Ivkovića na način na koji je on to zaslužio. Meni lično veoma težak dan, pokušao sam da se što više koncentrišem na utakmicu, igrači su odigrali izuzetno borbeno, ali i Efesu je nedostajalo mnogo igrača, nisu odigrali na nivou kako inače igraju.

Foto: redportal.rs/M.V.

- Mnogo mi je žao što sam dobio tu tragičnu vest kad sam se jutros probudio. Ne bih mnogo o mom odnosu sa Dudom, to je opšte poznato, mislim da je Partizan uradio sve da se od Dude oprostimo na dostojanstven način. Biće prilike i u budućnosti, jer to je čovek koji je mnogo dao Partizanu - zaključio je Obradović.

pročitajte još

PREMINUO DUDA IVKOVIĆ!

Autor: redportal.rs

#duda ivkovic

#efes

#kk partizan

#novica velickovic

#partizan

#zeljko obradovic