U subotu je primljen u bolnicu

Čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota, koji je u u subotu hitno prevezen u bolnicu, preminuo je u 82. godini. Minja je preminuo, nakon što je duže vreme bio smešten na Odeljenju pulmologije zbog bolesti sa kojom se borio već duže vreme.

Minja Subota će za 3 godine dobiti svoju ulicu u Beogradu, a biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana, najavio je gradonačelnika Goran Vesić.

Da podsetimo, jedno od poslednjih gostovanja Minja Subota je imao upravo na Red televiziji u emisiji Zornjak kod Dragana Marinkovića Mace, kada je govorio o značaju ličnog usavršavanja koje, po njemu, mora da traje ceo život.

- Treba ulagati u sebe ceo život. Ja sam, između ostalog, pisao aranžmane za orkestre kad sam snimao za Radio Beograd, zavoleo fotografiju kao mlad, tako da imam i američku i francusku diplomu fotografije. Imao sam i izložbe u celom svetu - rekao je tom prilikom Subota.

IZVOR: YT / Red TV

Tom prilikom je ispričao i jednu zanimljivu anegdotu vezanu za poznatu dečiju pesmicu koju on izvodi - Išli smo u Afriku.

- Ljubu (Ršumovića) je jednom prilikom na ulici, u ono socijalističko vreme, zaustavio neki, što smo mi govorili tad, 'budža' i rekao mu "Ljubo, ti i Minja treba da vodite računa šta radite. Pesma 'Išli smo u Afriku' - pa ne idemo mi tamo da sadimo papriku, već pravimo Porket nesvrstanih, a vi se time zafrkavate - ispričao je Subota kroz smeh.

Minja Subota Minja bio je srpski kompozitor, muzičar, zabavljač, voditelj, autor emisija i fotograf.

Ipak, najprepoznatljiviji je ostao kao autor i voditelj dugotrajne dečje serije Muzički tobogan na RTS-u (ranije TV Novi Sad) i velikog broja drugih serija i emisija, mahom dečijih.

IZVOR: YT / i andre

IZVOR: YT / Retro Televizija

Autor: Telegraf

#SMRT

#bolnica

#minja subota