Da li ste znali da u Moskvi postoji ulica koja je okićena tokom cele godine? 😲

Ova čarobna ulica nalazi se u samom centru grada i predstavlja jednu od glavnih atrakcija za ljubitelje romantike i dobre fotografije.

U pitanju je ulica Nikolskaya, koja je udaljena samo 500 metara od čuvenog Crvenog trga. Važi za jednu od glavnih pešačkih zona koju svake godine, sa zadovoljstvom, poseti veliki broj turista iz celog sveta. Jedan od razloga zašto je ova ulica toliko popularna je taj da pruža mogućnost posetiocima da dožive nezaboravne trenutke ispod hiljade visećih svetiljki koje sijaju čak i tokom cele godine.😍 Da, dobro ste pročitali.

Foto: Pixabay.com

Ulica Nikolskaya je poznata i po mnogim istorijskim činjenicama od kojih je jedan da je u ovoj ulici napravljena prva knjiga štampana u Moskvi. Ulicu krasi fantastična arhitektura, veliki broj suvenirnica, restorana i prodavnica.

Turiste najviše oduševljava to da je ulica okićena tokom sva 4 godišnja doba. Tako da ne moramo čekati novogodišnje praznike da bismo uživali u čaroliji ovog dela Moskve.

View this post on Instagram

Как же мне нравится такая Никольская... А Вам?) ⠀ Фото @angelinabond358

A post shared by Москва. Куда пойти. 🇷🇺 (@thismymoscow) on

IZVOR: IG / @thismymoscow

Nadamo se da će u skorije vreme doći bolji dani i da će se poboljšati mogućnost posete najlepših gradova Evrope. Ukoliko vas put navede u Moskvu, pored Crvenog trga, obavezno posetite ovo bajkovito mesto i napravite čarobne fotografije kao najlepšu uspomenu za ceo život.

Autor: redportal.rs

#Moskva

#Putovanje