U njegovo ime ih je isporučio poljski kardinal Konrad Krajevski, poznat kao "papin milostinja" ili onaj koji deli milostinju siromasima

To nisu bile kartice "Izađi iz zatvora", ali su verovatno bile jedna od sledećih najboljih stvari.

Tokom jednog od najtoplijih leta u Italiji, papa Franjo je poslao 15.000 sladoleda zatvorenicima u dva rimska zatvora, saopštio je Vatikan u utorak. U saopštenju iz papine kancelarije za dobrotvorne svrhe navodi se da su poslati u dva zatvora - stariji zatvor Regine Coeli na reci Tiber u centru i savremeni zatvor Rebibbia na periferiji grada.

U njegovo ime ih je isporučio poljski kardinal Konrad Krajevski, poznat kao "papin milostinja" ili onaj koji deli milostinju siromasima. Krajevski, sa 57 godina, jedan od najmlađih kardinala, takođe je postavio medicinske i kupališne objekte za beskućnike u blizini Vatikana po Franjinom uputstvu od izbora za pontifikata 2013. godine.

Leto je bilo jedno od najtoplijih u istoriji u Italiji, a jedan grad na Siciliji je u avgustu iznosio 49 Celzijusa, za koji se veruje da je najviša temperatura ikada zabeležena u Evropi.

Kancelarija Krajevskog je takođe poslala aparat za skeniranje kompjuterizovane tomografije (CT) u iznosu od 600.000 dolara zdravstvenoj ustanovi na Madagaskaru i oko 2 miliona evra sredstava za poboljšanje medicinskih ustanova u tri neimenovane afričke zemlje tokom leta, navodi se u saopštenju.

Autor: redportal.rs

#papa franja

#sladoled

#zatvorenici