Valmart Inc je ranije ovog meseca najvio da planira da zaposli 20.000 radnika u svom odeljenju lanca snabdevanja

Amazon.com Inc povećao je u utorak svoju prosečnu početnu platu na 18 dolara po satu i rekao da planira da zaposli više od 125.000 skladišnih i transportnih radnika u Sjedinjenim Državama.

Najveći svetski trgovac na mreži takođe je rekao da će na nekim lokacijama platiti bonus za prijavljivanje od 3.000 dolara, a satnica bi mogla da poraste i do 22.50 dolara. Amazon je bio među prvih nekoliko firmi na malo koji je postavio minimalnu platu od 15 dolara po satu 2018.

Amazon je u maju rekao da će platiti oko 17 dolara prosečne zarade. Kompanija se angažuje za vođenje 100 logističkih objekata koje će pokrenuti ovog meseca u Sjedinjenim Državama, povrh više od 250 otvorenih ranije ove godine.

Dodatno osoblje takođe će pomoći u uvođenju jednodnevne isporuke za članove Amazonovog kluba lojalnosti Prime. Trgovci na malo pokušavaju da zaposle zaposlene po satu na tržištu rada sa ograničenim sposobnostima i nude beneficije i bonuse za prijavu kako bi ih privukli. Valmart Inc je ranije ovog meseca najvio da planira da zaposli 20.000 radnika u svom odeljenju lanca snabdevanja uoči užurbane sezone praznika.

Autor: redportal.rs

#Amazon

#Radnici

#plate

#satnice

#zapošljavanje