Blizu smo apsolutnog negativnog rekorda

U poslednja 24 časa u Srbiji su registrovana još 7.723 slučaja zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 27.927 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 26 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalaze 142 pacijenta.

Juče je bilo 6.249 pozitivnih pacijenata od 21.163 testiranih, dok je 27 osoba preminulo. Na respiratoru je bilo 142 pacijenta. Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu.

Pre 3 dana održana je sednica Kriznog štaba, nakon koje nije doneta nijedna nova mera, već je odlučeno da se pooštri kontrola primene postojećih mera.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da postoji vakcinacija i da su to mere koje je država sprovela kako bi suzbila koronavirus. Do sada je vakcinisano nešto manje od 52% punoletnih građana, što nije dovoljno za kolektivni identitet.

Razmišlja se tkaođe i o uvođenju kovid sertifikata, koji bi ograničavali prisustvo na određenim skupovima samo na one ljude koji su vakcinisani, preležali virus, ili imaju negativan test.

Autor: redportal.rs

#broj zaraženih

#korona

#korona izveštaj

#korona presek

#obolelih

#preminulih

#umrlih

#vakcinisanih

#vakcinisano