U Tiranu kasnije otišao avionom

Premijer Zdravko Krivokapić boravi u Tirani gde učestvuje na sastanku predsednika Vlada država Zapadnog Balkana sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Međutim, premijer je imao peh na albanskoj granici jer je, navodno, planirao da uđe u tu zemlju bez potvrde da je negativan na koronavirus, ili da je vakcinisan.

IZVOR: TW / @Mosimisemac

Na snimku vide se vladina službena vozila kako se vraćaju sa albanske granice.

Nakon toga, na sajtu Flightradar24 je zabeležen let Vladinog aviona sa aerodroma u Golubovcima koji je sletio u Tiranu. Pretpostavlja se da se Krivokapić vratio u Podgoricu i zaputio ponovo ka Albaniji.

Podsećamo, od 6. septembra za ulazak u Albaniju potrebno je imati potvrdu o potpunoj vakcinaciji ili predočiti negativan PCR test koji ne sme biti stariji od 72 sata, odnosno brzi antigen test ne stariji od 48 sati. Za prelazak granice građani mogu pokazati i potvrdu da su preležali bolest, ne stariju od šest mjeseci.

Krivokapić je u novembru prošle godine izjavio da je koronavirus prebolio na nogama i da je to saznao kada je uradio test na antitela.

Krajem jula ove godine je kazao da će se vakcinisati kada antitela budu spala na meru koja je nedosputiva.

- Pre nego što krenem na put negde uradim PCR test. Kada antitela budu spala na meru koja je nedosputiva, ja ću se vakcinisati - kazao je tada premijer.

Podsećamo, bilateralni susret premijera Krivokapića i kancelarke Merkel predviđen je za 16 sati, nakon radnog ručka, kome će pored njih dvoje, prisustvovati i lideri zemalja zapadnog Balkana. Tema zajedničkog sastanka sa liderima zapadnobalkanske šestorke biće regionalna saradnja i njeno unapređenje.

Autor: redportal.rs

#Zdravko Krivokapić

#albanije

#sa granice

#vraćen