Ima dve diplome magistra sa Univerziteta Oksford na studijama komunikacija i elektronskog inženjeringa 😮

Pre samo godinu dana, Sajed Ahmed Šah Sadat imao je cenjenu poziciju u Avganistanu, kao ministar komunikacija i IT tehnologija. Međutim, zbog razlika sa avganistanskim predsednikom Ašrafom Ganijem, napustio je svoju zemlju 2020. godine i nastanio se u Nemačkoj. Kako piše Lajipciger folkscajtung, a prenosi sajt india.com, Sadat sada radi kao dostavljač hrane u nemačkom gradu Lajpcigu. Slike koje su se pojavile na internetu prikazuju Sadata kako isporučuje picu u jarko narandžastoj uniformi namenjenoj dečacima u Nemačkoj.

IZVOR: TW/@kingofSomaliaa

Treba napomenuti je da je Sadat postao ministar komunikacija u avganistanskoj vladi 2018. godine i podneo ostavku na svoju funkciju 2020. godine, mnogo pre preuzimanja talibana. Navodno je otišao u Nemačku da pomogne oko pitanja vezanih za komunikacije u Avganistanu, ali je podneo ostavku zbog razlika sa Ašrafom Ganijem. Nakon što se skrasio u Nemačkoj, posle nekoliko meseci ostao je bez novca i bio je primoran da radi kao dostavljač pice. Sada krstari gradom na svom biciklu i dostavlja hranu od vrata do vrata.

Kako navode Zee News, bivši avganistanski ministar rekao je da ima dve diplome magistra sa Univerziteta Oksford – na studijama komunikacija i elektronskog inženjeringa. Osim toga, radio je na polju komunikacija sa više od 20 kompanija iz 13 zemalja.

- Trenutno vodim vrlo jednostavan život. Osećam se bezbedno u Nemačkoj. Srećan sam što sam sa porodicom u Lajpcigu. Želim da uštedim novac, pohađam kurs nemačkog i da učim dalje. Prijavljivao sam se za mnoge poslove, ali nikakav odgovor nije stizao. Moj san je da radim u nemačkoj telekomunikacionoj kompaniji - rekao je Sadat.

Autor: redportal.rs

#Ahmed Šah Sadat

#Avganistan

#Ministar

#dostavljač hrane