Milanović oštro prema Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Izrekom "Besposlen pop i jariće krsti", predsednik Zoran Milanović u ponedeljak uveče u Pazinu komentarisao je predlog srpskog kolege po funkciji Aleksandra Vučića da svi Srbi u svetu 15. septembra istaknu srpske zastave.

- Stvarno ne mogu verovati da u Srbiji nemaju važnijeg i pametnijeg posla, poput ekonomskog razvoja države u kojem Srbija zaostaje, a Hrvatska ne napreduje kako bi trebala - rekao je Milanović.

On smatra „da na tu provokaciju ne treba reagovati“.

- Na to se očekuje valjda da svako od nas reaguje nekakvom svojom ekvivalentnom merom, i onda imamo nešto na čemu Vučić živi već 20-30 godina - rekao je.

- Kao relativno mlad čovek puno je još godina pred njim, smišlja šta će da radi, pa onda smišlja ovakve zabavne sitnice. Jednom rečju, bez veze - istakao je Milanović.

Kad je reč o Srbima u Hrvatskoj, Milanović je rekao neka ljudi sami procene koji su pravi motivi tog poziva.

- Tako se ne gradi jedna jaka, uticajna i moćna država - kazao je Milanović.

Upitan smatra li posetu patrijarha Profirija Jasenovcu provokacijom kazao je da ne zna što bi na to rekao i dodao kako je on s njim imao dobar odnos.

- S njim sam imao relativno korektan odnos dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski. Moja prethodnica Kolinda Grabar Kitarović je na zid kabineta stavila repliku ikone koju je dobila od Porfirija.

- Ona je i sada na zidu, ja to nisam sklanjao - rekao je Milanović i nada se da i neće morati da je pomeri.

Autor: n1info.rs

#Dan srpskog jedinstva

#hrvatski predsednik

#izvređao

#nacionalne zastave

#slobode

#srpski praznik

#zoran milanović