Lagani ulazak u priču sa neočekivanim obrtom na kraju

Za knjigu Rupe u glavi njen autor Vanja Bulić tvrdi da ju je pisao 40 godina 📙. Od dana kada je napisao 1. tekst za satirično-humoristične novine Jež pa do danas Vanja je pisao, kako kaže, istinite tekstove koji zvuče kao satira.

Ovenčana prestižnom nagradom Radoje Domanović kao najbolja knjiga satiričnih priča u 2020. godini, ova zbirka od 60-ak priča i kolumni poštuje isti princip u pisanju: lagani ulazak u priču sa neočekivanim obrtom na kraju, što oslikava apsurd vremena u kome živimo često ne razlikujući izmaštani od stvarnog života 😕.

A da ne bi sve ostalo samo slovo na papiru, o ovoj zbirci će govoriti u utorak, 14. septembra, u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC njen autor Vanja Bulić, urednica izdanja Dubravka Dragović Šehović, satiričar i narodni poslanik Aleksandar Čotrić, satiričar Bojan Ljubenović i karikaturista Spiro Radulović. Odlomke iz knjige čitaće glumica Maja Šarenac 📜.

- Što bismo rekli mi Dorćolci, ko pročita ove Vanjine priče smejaće se, ali to što bude pročitao - uopšte nije za zezanje! - napisao je Radivoje Lale Bojičić, dugogodišnji urednik Ježa, književnik i satiričar.

Autor: redportal.rs

#Laguna

#Rupe u glavi

#Vanja Bulić

#knjiga

#promocija