Predsednik Crne Gore skandalozno napao Srbiju u hrvatskim medijima

Milo Đukanović je za hrvatski Jutarnji list dao intervju pod naslovom: - Vučić bi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca. Mir i stabilnost regije su ugroženi!

- Mi upravo proživljavamo najagresivniji napad velikosrpskog nacionalizma na crnogorsku državu i crnogorski identitet u našoj novijoj povijesti. Ovako nije bilo ni u vreme Miloševića - požalio se Milo Đukanović Hrvatima.

Đukanović je u svojim suludim tvrdnjama otišao toliko daleko da je predsednika Srbije Aleksandra Vučića uporedio sa Adolfom Hitlerom, a Srbiju sa nacističkom Nemačkom!

- O ozbiljnosti Vučićevih izjava najbolje svjedoči tvrdnja da je Crna Gora pokoravala Srbiju poslednjih 30 godina i kako u tome neće uspeti. To je isto kao da je Hitler 1939. izjavio da neće dopustiti da Čehoslovačka pokori Nemačku -  bez srama je izjavio Milo Đukanović. 

On je Srbiju optužio i da ima genocidne namere, iako se on i DPS godinama bore da smanje broj Srba u Crnoj Gori i zabranjuju im da uče srpski jezik u školama, hapse, tuku i maltretiraju Srbe...

- Oni bi Kosovo, ali bez Albanaca. Kao što bi Crnu Goru, ali bez Crnogoraca - tvrdi Đukanović. 

- Očigledno je da bi za Beograd Crna Gora bila jedina prava kompenzacija za Kosovo. Vučić često kritizira bivšu vlast u Srbiji kako su "pustili Crnu Goru da ode" 2006. godine. Kao da je bila deo Srbije. Setite se što Darko Hudelist piše o Vučiću i njegovoj patnji dan - zaključio je Đukanović.

Autor: informer.rs

#Milo Đukanović

#Nacistička Nemačka

#Srbija

#vučić hitler