Mijenja me, zaljubila sam se tako kao nikada dosad 😍

Elektro-akustična pop atrakcija Detour u četvrtak, 16. 9. 2021, izvodi svoje najveće hitove na otvorenoj pozornici Barutane u Beogradu! 🎶

Nakon što je njihov već rasprodati koncert, koji je trebalo da se održi 13. 3. 2020, odložen, kao i mnogi drugi, pojavom pandemije, Detour sada dolazi u Beograd kako bi predstavio svoj repertoar, koji je u međuvremenu proširen sa 3 nova hita, ali i novu postavu koja je od sredine ove godine krenula s nastupima 🎤🎵.

Ulaznice koje su kupljene za koncert koji se trebalo održati 13. 3. 2020. u Domu omladine vrede i za novi koncert u Barutani. Zbog većeg kapaciteta u prodaju je pušten i dodatni kontinget po ceni od 1.200 dinara putem sistema Tickets.rs. Prodaja karata OVDE.

IZVOR: YT / aquariusrecordshr

Detour je sastav prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog elektroakustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum'n'bass i ponekom country notom 😎.

Kroz 15 godina postojanja svojim su glasovima i talentom ovaj sastav obeležile pevačice Maja Posavec, te potom Gina Damjanović, da bi se početkom prošle godine Detouru priključile Karla i Dora, 2 nova ženska vokala. Ova tranzicija je, prema rečima frontmena - autora, aranžera, producenta i gitariste Nenada Borgudana bila apsolutno artistička odluka, a singlovima Šarena, Slavlje i Hawaii otvorili su priču budućeg, 6, studijskog albuma.

Njihova prva 2 studijska albuma Detour i TV doneli su hitove poput Ljeto počinje, Mjesec, Gledano sa strane i Prijatelj, dok se njihov 3. studijski album A što ak' ja... pokazao prelomnim u njihovom dotadašnjem delovanju katapultirajući ih u velike regijske muzičke pop atrakcije prikačivši im titulu 'perjanice novotalasnog popa' 🥰.

Istovremeno se nanizao i veliki broj koncertnih nastupa, s čime su došle i brojne nagrade. Album, nošen najviše hit singlovima Srce veliko, Snijeg, Daleko i Plešem sama, osigurao je Detouru top-mesta u većini godišnjih izbora, te Porina za najbolji pop album u 2014. godini.

Godine 2016. pesma Zaljubila sam se osvojila je domaće top-liste dobivši od strane Hrvatske diskografske udruge priznanje za najčešće puštanu pesmu te godine u eteru radio-stanica 😎, a 2017. pesma im donosi muzičku nagradu Porin u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom. Detourovci se mogu pohvaliti i nagradom za grupu godine 2016. koju je popratio i hvaljeni album DETOUR 10, ponudivši novo čitanje poznatih pesama grupe, snimljenih u osveženim i promenjenim aranžmanima.

IZVOR: YT / aquariusrecordshr

Nakon Zaljubila sam se, posljednji studijski album Tourdetour uspešno je najavljen pesmom Biram (Porin nominacija za Pjesmu godine, Najbolju izvedbu grupe s vokalom i Najbolji video), a niz hit singlova nastavile su pesme Bez tebe, Vikend, Skrivena, te Ima i nema. Tourdetour je domaća muzička kritika svrstala među top-albume u 2018. godini 😍. Album je na novinarskoj muzičkoj nagradi Rock&Off osvojio nagradu u Pop&off kategoriji, a na Porinu nagradu za Pop album godine i Najbolju izvedba grupe s vokalom.

Već spomenutim novim singlovima Šarena, Slavlje i Hawaii Detour je nastavio osvajati vrhove top-lista i srca publike, a u Beograd stižu premijerno u novoj postavi, te će 16. 9. u Barutani održati konačno novi nastup pred beogradskom publikom, kojoj je još uvek u sećanju sjajni klupski koncert održan pre 2 godine na festivalu Indirekt 🎤🎵🎶.

Autor: redportal.rs

#Detour

#beograd

#koncert

#nastup