Osim ako Epic nije u skladu sa pravilima App Store

Apple kaže da neće dozvoliti da se Epic Games vrati u App Store dok ne pristanu da igraju po istim pravilima kao i svi drugi. Ranije danas Epic je zatražio od Apple da vrati svoj programerski profil kako bi mogao ponovo objaviti iOS verziju Fortnite u Južnoj Koreji, koja je nedavno usvojila zakon koji primorava Apple i Google da dozvole alternativne sisteme plaćanja u aplikaciji.

Apple, međutim, tvrdi da uopšte nema obavezu da pusti Epic u App Store. - Kao što smo sve vreme govorili, pozdravili bismo povratak Epic u App Store ako pristanu da igraju po istim pravilima kao i svi drugi - , rekao je portparol Apple. - Epic je priznao kršenje ugovora i za sada ne postoji legitimna osnova za vraćanje njihovog računa programera. -

Zakonodavstvo Južne Koreje još nije stupilo na snagu, ali ako i kada to učini, prema Apple, to ne bi imalo uticaja na proces kompanije za odobravanje naloga programera. Dok Epic ne pristane da se pridržava smernica za pregled aplikacija u App Store , Apple neće razmatrati njegov zahtev.

Fortnite, jedna od najpopularnijih video igara na svetu, nije dostupna u App Store -u od avgusta prošle godine. Apple je na kraju ukinuo Epic nalog za programere kao odgovor na ažuriranje Fortnite koje je izbeglo zahtev App Store za plaćanjem u aplikaciji kako bi zaobišlo plaćanje Appleu smanjenja od 30 odsto. Epic je tada tužio Apple i krenuo na suđenje u maju, a presuda tek sledi.

Autor: Redportal.rs

#Epic Games

#app store

#apple

#fortinte