Bilo je u domenu nemogućeg 🎉🎉

Još sjajnih vesti stiže iz Ciriha!

Naša najbolja atletičarka, Ivana Španović, pobednica je Dijamantske lige za ovu takmičarsku godinu!

Ona je na poslednjem mitingu u sezoni zauzela prvo mesto sa skokom od 6,96 metara, što joj je donelo osam bodova u ukupnom plasmanu.

View this post on Instagram

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic)

IZVOR: IG / @ivanaspanovic

Kako piše Telegraf, već u prvoj seriji Ivana je krenula snažno. Skokom od 6,80 metara je posle prve serije držala drugo mesto iza Kadi Sanjije iz Švedske koja je otišla 3 centimetra dalje.

U narednom skoku Španovićka je popravila rezultat za još jedan centimetar, dok je u naredne dve stagnirala skokovima od 6,55 i 6,71 metara.

Za to vreme, Šveđanka nije popravila svoj rezultat na čelu, a Malaika Mihambo je bila jako loša.

U prvoj seriji skočila je samo 6,10 metara, u drugoj 40 centimetara duže, a u trećoj seriji je ubeležila skok od 6,56 metara.

U četvrtoj je prestupila i bila je daleko od bilo kakve borbe sa našom Ivanom. Nije se "dozvala" ni u poslednje dve serije, pa je Ivana mogla da započne veliko slavlje!

Presudni skok desio se u petoj seriji, kada je Ivana preuzela prvo mesto. Tada je "letela" do 6,88 metara, dok je njena tada najveća rivalka na ovom mitingu u Cirihu, Kadi Sanjija prestupila.

To je značilo da je mnogo toga moralo da se desi u poslednjoj seriji kako bi Španovićka prepustila prvo mesto u generalnom plasmanu. Bilo je u domenu nemogućeg.

U poslednjem skoku je skočila najdalje - 6,96 metara i tako overila prvo mesto na mitingu Dijamantske lige u Cirihu i u ukupnom plasmanu!

View this post on Instagram

A post shared by Wanda Diamond League (@diamondleagueathletics)

IZVOR: IG / @diamondleagueathletics

Autor: telegraf.rs / redportal.rs

#Cirih

#Dijamantska liga

#ivana španović

#prvo mesto

#skok u dalj