Nacionalni praznik se bliži

Država Srbija pokrenula je kampanju povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave kojom se narod poziva da 15. septembra, povodom praznika, istakne i pozdravi zastavu.

U spotovima koji su se pojavili na društvenim mrežama akademik Dušan Kovaćević i glumac Petar Božović, uz himnu „Bože pravde“ koja se čuje u pozadini, podsećaju na slavnu srpsku istoriju.

- Mnogo je toga što nas deli. Dele nas reke i planine. Dele nas granice, ali ima više toga što nas spaja. Ujedinjuje nas naš srpski jezik, kultura, pismo i duhovnost. Ujedinjuje nas radost i ponos zbog naše slavne istorije. Dragi prijaterlji 15. septembra pozdravimo našu zastavu“, kaže Kovaćević u spotu.

IZVOR: TW / @pejkovicfilip

- Srpstvo je vaskrslo i naša trobojka se zavijorila u svim slobodnim srpskim zemljama. Ljudi, isturite zastave ne prozore - poziva narod Petar Božović.

IZVOR: TW / @darmanja2

Republika Srpska i Srbija 15. septembra obeležavaju zajednički praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u znak sećanja na dan kada je u Prvom svetskom ratu 1918. godine probijen Solunski front.

Povodom novog praznika najvažnije ulice u Beogradu biće okićene srpskim zastavama, a vijoriće se i sa svih državnih institucija i javnih objekata.

Autor: redportal.rs

#15. septembar

#Dan srpskog jedinstva

#Proslava

#spremite zastave

#zastave srbije