Prvi kiks Piksijeve ekipe ⚽

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je sinoć 1:1 na gostovanju protiv Republike Irske u Dablinu.

Orlovi su poveli u 20. minutu, kada je Sergej Milinković Savić nakon kornera koji je izveo kapiten Dušan Tadić bio najviši u skoku u protivničkom šesnaestercu i postigao sjajan pogodak.

IZVOR: YT / Sport Klub

U nastavku meča Srbija je dominirala, stvorila mnogo šansi i propustila da reši meč makar još 1 postignutim golom. Umesto toga, golman Irske Gejvin Bazunu izrastao je u pravog heroja svoje ekipe, štiteći maestralno svoj gol od srpske teške artiljerije u vidu dvoglavog špica napada u likovima Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

Nakon niza propuštenih šansi, Srbiji se o glavu obilo staro prokleto pravilo da propuštene šanse uvek dođu na naplatu u fudbalu. Na taj način lošiji tim može izvući dobar rezultat protiv mnogo bolje ekipe od sebe.

Upravo to se desilo na sinoćnjem meču, mada Irci nisu bili sposobni sami da naprave takav korak, već su im u tome pomogli Sergej Milinković - Savić i Nikola Milenković, koji su bili učesnici autogola koji je Srbija postigla.

IZVOR: YT / Sport Klub

Nakon meča, selektor Dragan Stojković bio je zadovoljan igrom svojih pulena i nije dozvolio očajavanje zbog rezultatskog neuspeha. On je istakao da je važno da Srbija ima igru, dok će rezultati doći kao produkt toga, i pored nesrećnih trenutaka koji su neminovni u fudbalu.

- Idemo korak po korak, iz utakmice u utakmicu. Nijedna nije laka, ali moramo se fokurisrati na našu igru, na nas same. Na tome ćemo raditi. Momci zaslužuju čestitke, pokazali su moderan fudbal sa puno lepih akcija. Na kraju krajeva, te stvorene šanse dovoljno govore o našoj dominaciji. Njihov golman je MVP igrač i treba mu odati priznanje što je spasio Irsku poraza - rekao je Piksi.

Srbija sada zauzima 2. mesto na tabeli kvalifikacione grupe, sa 2 boda manje od Portugala. U oktobru slede 2 meča, protiv Luksemburga u gostima i protiv Azerbejdžana u Beogradu, nakon čega će u direktnom okršaju sa Portugalom u Lisabonu biti odlučeno ko će biti 1. na tabeli. Sa sadašnjim stanjem na tabeli, Srbiji će biti potrebna pobeda protiv doskorašnjeg evropskog prvaka za direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Autor: redportal.rs

#Irska

#Srbija

#fss

#fudbal

#fudbalska

#fudbalska reprezentacija

#irske

#reprezentacija